gyermekek, gyógyítás, kórház, sterilszoba, sterilház, Mátrix Közhasznú Alapítvány

Adó 1 százalék beteg gyermek, kórház, mentők, gyógyítás Mátrix Közhasznú Alapítvány
Harc az egészségért, daganat elleni küzdelem, adó 1 százalék felajánlással segíts Te is!! Nyomtatható adó 1 százalék rendelkező nyilatkozat elérhető itt:


Adó 1 százalékhoz adószám:
18472273-1-06


Számlaszám (OTP Bank):
11735005-20510350


daganat elleni harc, adó 1 támogatás felajánlás

Sterilszoba, sterilház


Daganat elleni küzdelem

Az ön nagylelkű adó 1 százalék felajánlása révén még újabb lehetőség adódik arra, hogy hogy a nagyon beteg gyerekek gyógyulási esélye növekedjen. Hálásan köszönjük figyelmét, segítségét, felajánlását, támogatását, önkéntes feladatvállalását! A legapróbbnak tűnő segítsége is óriási, köszönjük!

Gyermekmentő Sterilház adó 1% támogatása

Sterilszoba, beteg gyermekek gyógyulása a cél!


Súlyos daganatos és vele született betegségen szenvedő gyerekek számára segíti a gyógyulást és megerősödést a Mátrix Közhasznú Alapítvány által kialakított Sterilszoba! Az életmentő sterilházban (kialakított sterilszobában) nagyobb esély van a teljes gyógyulásra. A Sterilszoba életmentő fontosságú egyes daganatos betegségekből való kigyógyulásához. Alapítványunk fontos feladata a betegek gyógyulásának a támogatása, a rehabilitáció, a betegségek megelőzése. Tudta, hogy a szegényebb családok gyermekei pl. a donor listákon vagy költséges műtétekre várva hátrányt szenvedhetnek azért, mert a drága műtétek után steril körülmények híján nincs hova tiszta helyre hazamenniük!?! Alapítványunk steril szobák kialakítását és a gyógyuláshoz szükséges jobb körülmények kialakítását végzi, támogatja.


Támogatásával, adó 1 százalék felajánlással Ön is segíthet!


Adó 1 százalék felajánlásához
adószám:
18472273-1-06


gyermekmentő kórházi gyógyítás támogatása

Kérjük kísérje figyelemmel jótékonysági segítő tevékenységünket! Támogatását, adóbevalláskor az adó 1 százalék felajánlását, céges vagy magán önkéntes és önzetlen együttműködését hálás szívvel köszönjük! Ha online vagy a NAV által kerül beadásra az adóbevallásod: az elektornikus ügyfélkapun egyszerűen lehet rendelkezni az adó 1 százalékról.


sterilház, alapítvány, sterilszoba, adó 1 százalék

A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett steril szoba (Sterilház) Gyermekmentő program a daganatos betegségekből lábadozó rászorulók gyógyulását, az esélyegyenlőséget segíti elő. Az egyébként rossz körülmények között élő gyerekek a beavatkozások utáni krízis időszakot és a lábadozást (maradandó gyógyulásuk érdekében) stabil körülmények között a Mátrix Közhasznú Alapítvány által kialakításra kerülő - támogatott steril szobákban tölthetik. És ráadásként: míg a gyerkőcök gyógyulnak, addig az alapítvány kollektívája segít a családoknak jobb minőségű lakhely kialakítását.


Alapítványunk a támogatói programok mellett nagy hangsúlyt fektet az élményteremtésre (mesedoktorok, zenedoktorok), gyerekek és felnőttek számára értéket teremtünk.


Számlaszám (OTP): 11735005-20510350
Sterilszoba daganatos, rászoruló - beteg gyerekek gyógyítását segíti.
Támogatók, segítők, partnerek jelentkezését várjuk!

gyermekmentő, gyerek, kórház, szja 1 adóbevallás, gyerekek, adó 1 százalék, felajánlás

Gyermekmentő, gyógyítást segítő Sterilház


Miért szükséges a steril illetve a csíraszegény szoba használata a daganatos, leukémiás gyermek és felnőtt betegek számára?

A daganatos és leukémiás beteg gyermekek és felnőttek kezelése során a gyógyszeres és sugárkezelések célja a daganatos sejtek elpusztítása, szaporodásának gátlása, megakadályozása. Ennek következményeképpen csökken a fehérvérsejtek és makrofágok száma, vagyis a védekezésben résztvevő sejtekből egyre kevesebb képes szembeszállni a kívülről érkező kórokozókkal, baktériumokkal, vírusokkal és gombákkal.

Ezért a kezelés kezdeti fázisában csökkenteni kell a fertőzés lehetőségét. Ennek érdekében a gyermekeket olyan környezetbe kell elhelyezni, amely bizonyos feltételeknek megfelel.

Steril szoba a kórházban
A gyermek onkológiai kezelését végző kórháznak vannak olyan kórtermei, melyeket e célnak megfelelően alakítanak ki úgy, hogy a bekerülő levegő a hűtés illetve kondicionálás mellett steril légszűrön keresztül kerül a zárt térbe. A levegő nyomása nagyobb, mint a külső légnyomás, ezért belülről kifelé áramlik a levegő, tehát kevés esély van arra, hogy kívülről kerüljön be nem szűrt, úgynevezett körlevegő. Ezek a fizikai és technikai lehetőségek, amelyek a kezelés biztonságát segítik.

Ezen kívül a személyzet, orvosok, ápolók és a szülők, hozzátartozók is csak steril köpenyben, szájmaszkkal mehetnek be ilyenkor a betegekhez. Lehetőleg ilyenkor azt kérjük, hogy csak kevesen látogassák a gyermekeket, és csak azok a hozzátartozók, akik egészségesek.

Hurutos, köhögő, hőemelkedéssel vagy lázas, hasmenéses tünetekkel semmiképpen sem ajánlatos a betegeket látogatni. Ez vonatkozik a későbbi otthoni ápolásra is, hiszen ezek komoly kockázatot jelentenek az immunológiai szempontból veszélyeztetett beteg gyermekek számára.

Lehetőleg a minimumra kell csökkenteni a környezeti fertőzés esélyét, hiszen a táplálék maga is tartalmazhat baktériumokat, gombákat, vírusokat, melyek számát a minimálisra kell redukálni.

Hogyan lehet a gyermekek otthonában ilyen körülményeket kialakítani?
A person cleaning the bathroom sink with a gloveLeginkább külön bejáratú, az utcától vagy a ház folyosójától távol eső kisebb szobát lehet alkalmassá tenni a kezelés alatti otthoni ápolásra. Mindenképpen mosható, tisztítható padló, esetleg frissen kifestett vakolt falak, jól zárható ablakok szükségesek. Megfelelő fertőtlenítő szereket kell beszerezni. Minden bútort, széket, asztalt le kell mosni, és hetente többször fertőtlenítő szerrel letörölni. A textíliát, ágyneműt főző-fertőtlenítő mosás után is érdemes vasalni, magas hőfokon. A gyermek személyes tárgyait, játékait is fertőtleníteni kell: használat előtt és után áztatni, fertőtlenítő szerrel lemosni. Szőrös, plüss anyagokat nem lehet sterilizálni, ezért az ilyen játékok használatát kerülni kell.

Étkezés
Külön figyelmet kell fordítani az étkezésre, hiszen normális esetben nagyon sok, egyébként nem kártékony baktérium, gomba kerül a szervezetünkbe. Ebben az esetben azonban, vagyis a gyógyszeres és sugárkezelés után, ezeket nem engedhetjük be a tápcsatornába.

Tehát az ételeket is sterilizálni kell. Erre a legjobb módszer a sütés, főzés, de magas hőfokon és tartósan. Bizonyos ételeket sajnos kerülni kell. Friss zöldséget, gyümölcsöt nem szabad enni csak megfelelő előkezelés után. Ezt pontosan meg kell beszélni a kezelést irányító orvossal, és ki kell kérni a dietetikus, vagyis a táplálkozási szakember tanácsát is.

Élő baktériumflórás ételt, ami egyébként nagyon hasznos: joghurtot, kefirt szintén nem adhatunk csak sterilizálás után. A pasztörizálás, amellyel egyébként a tej kezelése és tartósítása történik, ebben az esetben nem elég hatásos. Ez a módszer csak részben sterilizálja a tejet, és még így is marad bizonyos számú baktérium csíra (élő baktérium), amely egészséges gyermek esetében nem gond, hiszen a gyomorsav és az immunrendszer elpusztítja ezeket. Gyenge immunrendszer esetében azonban ezek megtámadhatják a szervezetet, és végzetes fertőzést okozhatnak. Ugyanez vonatkozik a savanyúságok egy részére is. A káposzta, kovászos uborka készítése során baktériumok végzik a keményítő segítségével a nehezebben emészthető cellulóz, vagyis a rostok lebontását. Ilyen esetben csak magasan hőkezelt, steril körülmények között készült savanyúságot, befőttet lehet enni.

A hús, tojás főzése, sütése is nagyobb figyelmet igényel. A főzött, kész ételeket sem szabad tárolni, még hűtőszekrényben sem, vagy rövid időn belül újra fel kell forralni. A levesek, főzelékek a legjobb táptalajok a baktériumok, gombák számára. Ezek tárolása, ismételt felhasználása nem javasolt.

Az étkezéshez használatos edényeket, eszközöket, poharakat is rendszeresen, tehát naponta többször sterilizálni kell.

A sterilizáláshoz nagyon hasznos a mikrohullámú sütő, amely alkalmas az edények fertőtlenítésére, magas hőfokon vizes gőzben néhány perc alatt el lehet érni a szükséges eredményt.

Háziállatok
Külön kérdés a háziállatok, kedvencek szerepe. Daganatos, leukémiával kezelt gyermekek otthoni ápolása esetén- bármilyen szeretetre méltó a kutya, macska, madár, aranyhörcsög-, csak távol, lakáson kívül lehet tartani. Erre az időre, amely hónapokat, esetleg éveket is jelenthet, el kell felejteni a közeli érintkezést. Sajnos az állatokban élő kórokozók, baktériumok, vírusok, férgek és egyéb apró, látható (pl. bolhák) vagy láthatatlan lények komoly veszélyt jelenthetnek a kezelés alatt álló gyermekek számára.

Család, hozzátartozók
Napi rendszerességgel lehetőleg csak egy szülő, hozzátartozó foglalkozzon a gyermekkel, és ekkor is fokozott mértékben be kell tartani a higiénés szabályokat.

A szülőknek, hozzátartozóknak is csökkenteni kell a fertőzés esélyét, vagyis érdemes előzetesen szűrővizsgálatokat végezni: orr, torokváladékokat leoltani, széklet-, vizelettenyésztést végezni, és amennyiben szükséges gyógyszeres, antibiotikus kezeléssel kezelni a hozzátartozókat.

Akut megbetegedés, lázas állapot, hasmenés jelentkezése esetén az ápoló személy, rokon sem látogathatja a gyermeket, és a környezetben is oltásokat kell végezni a fertőzések megelőzése érdekében.

Oltások, egyéb kezelések
Doctor giving a child an intramuscular injection in arm, focus on syringeVédőoltások bevezetésével vagy ismétlésével egy sor fertőzés megelőzhető. Elsősorban a gyermekkori oltások ismétlésével, újabb oltások alkalmazásával más bakteriális fertőzés esélye is csökkenthető pl. a pneumococcus kombinált oltással, Haemophilus influensa, influenza oltás adásával.

A szervezetben esetleg jelen lévő gócokat ki kell irtani, fogászati kezelés is szükséges lehet.

Gombás fertőzéseket is el kell kerülni. Erre elsősorban a nedves, földes helységek hajlamosak, melyek szigetelése hiányzik vagy csak részlegesen került kialakításra. Ezek a szobák nem alkalmasak a betegek kezelésére. Ugyancsak nem lehet vályog (földes, szalmás) épületben ilyen helységet kialakítani.

Teljes gyógyulás
A daganatos, leukémiás betegek kezelése évekig tart. Az ismétlődő igen aktív gyógyszeres és sugárkezelések után könnyebb, kevésbé agresszív kezelési periódus következik. A teljes gyógyulás általában csak 4-5 év múlva mondható ki, de ezt követően is rendszeres ellenőrzés szükséges. A fenti szabályok gondos betartása a teljes kezelési időszakra érvényes, ennek segítségével a fertőzéses szövődmények megelőzhetők és elkerülhetők.

Gyermekmentő, gyógyítást segítő Sterilház

A gyerekek a gyermekmentő sterilszobában:
- betegség után megterhelő kórházi terápiákban részesülnek,
- közben a betegek így nyugodtabb, tisztább körülmények között gyógyulnak, rehabilitálódnak, erősödnek,
- tanulnak, szocializálódnak, stabilizálódnak, - szociális támogatásban is részt vesznek.

A szülők és a család a sterilszoba igénybevétele közben:
- biztonságosabb, otthonosabb lakhelyen jó helyen tudhatják a daganatos betegségből gyógyuló gyermeket,
- a gyermeknek a sterilszoba révén a gyógyulásra sokkal nagyobb az esélye,
- a felnőttek a gyermek gyógyulása alatt rendezhetik a család életkörülményeit.

Mátrix Alapítvány

A Mátrix Közhasznú Alapítvány 2003 óta szociális, kulturális, egészségvédelmi, fejlesztő, hagyományőrző, oktatási, sport programokkal sikeresen támogatja az elesetteket, bajban lévőket, a hátrányos helyzetben élőket, a kirekesztetteket. Támogatóinkkal közös a siker, hálásan köszönjük a segítséget!

Fontos!

Sajnos sokkal több kérés érkezik hozzánk, mint amennyi kapacitás van. Nagyon fontos, hogy az egyéneket és a társadalmat ért problémák megoldására együttműködésben Önnel, Önökkel tudunk csak sikeres megoldást találni. Ismerje meg Ön is tevékenységeinket, legyen Ön is támogató partnerünk!

Centerke FB Csatlakozás:Kérjük támogassa segítő tevékenységünket!

paypal

A Mátrix Közhasznú Alapítvány főbb tevékenységei:

- egészségvédelmi (szűrőnapok, sterilház, bohócdoktorok, egyéb gyermekmentő) programok működtetése,
- kulturális programok szervezése, tehetséggondozás,
- adományok gyűjtése, osztása (egyéni és csoportos formában, egyéneknek, családoknak, közösségeknek),
- mesedoktor kórháztámogató, gyógyítást segítő és élményprogram működtetése,
- oktatási, tájékoztató tevékenységek, készségfejlesztés,
- élelmezés (gyermekétkeztetés, élelmiszerosztás), ingyenkonyhák élelmiszer támogatása,
- bűn-és baleset megelőzési programok szervezése,
- sport-és szabadidős programok, tömegsport szervezése,
- munkahely teremtés, megélhetést segítő akcióprogramok,
- tömegkommunikációs tevékenységek, tájékoztatás,
- segítő akciók, rendezvények, fórumok működtetése,
- környezeti és természeti, társadalmi segítő feladatok ellátása, akciók, rendezvények, jótékonysági események, önkéntes szerveződések támogatása, adományosztás, segítése, mentorálása...

Adó 1 százalék gyermekmentés támogatására

Várjuk felajánlók - támogatók, rászorulók (önkormányzatok, alapítványok, egyesületek, közösségek) jelentkezését további közös adományozói és segítő tevékenységhez!


Támogassa a gyermekek gyógyulását, adó 1 százalék felajánlásával

Az adó 1+1 % felajánlásával úgy segítheti a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Sterilház Gyermekmentő Központot, hogy az Önnek semmibe sem kerül. A szegedi alapítvány az egész országban támogatja a beteg gyermekek gyógyulását. A krízisben lévő, beteg gyerekek gyógyítása és a gyermekvédelem a gyermekmentő alapítvány számára kiemelkedően fontos feladat. Az alapítvány beteg gyermekek gyógyulásáért nem csak a steril szobák biztosításával tesz, a gyermekek támogatása több különböző módon is történik. Gyermek támogatás kapcsán fontos tevékenységi körünk az adományosztás. Egyik az alapítvány számos programja közül a Centerke Adományozó Központ, mely évente tízezernél több alkalommal segít nélkülözőket ruhával, cipővel, bútorral, könyvekkel. Az alapítvány által működtetett / támogatott gyermekmentő programok közül érdemes megemlíteni a mesedoktorok gyógy-varázsát vagy a bohócdokik (bohócdoktorok) terápiás programjának működtetésében való szerepvállalást is. Az egy százalék felajánlás révén segítőink úgy tehetnek a rászorulókért, hogy az így egy fillérjükbe sem kerül. Az adó 1 % felajánlás megtétele nélkül is ugyanannyi a befizetendő adó, így adóbevallás 1 százalék felajánlás megtételével válik teljessé. Az 1 százalék felajánlás, azaz 1+1 százalék célba juttatása társadalmi felelősségvállalás szempontjából lényeges dolog. Adóbevalláskor, a könyvelés elkészítésekor ajánlja fel az adó 1%-át a gyermekmentő alapítvány részére, a beteg gyermekek gyógyulása érdekében.

Hogy miért is fontos az adó 1 százalék felajánlása, a befizetett adó 1+1%-ának felajánlása?! Az adó 1 % felajánlás egy olyan támogatási forma, mely nem kerül a felajánlónak semmibe sem, de az adó 1 százalék felajánlás mégis óriási segítség, hiszen adó 1% támogatást jelent a kedvezményezett alapítványnak! Az 1% felajánlás nélkül az egy százalék felajánlás meg nem tétele nélkül az adóbevallás ugyanúgy adófizetést igényel. Az szja 1% felajánlással a befizetett adó 1%-nyi része a Mátrix Alapítvány által működtetett Steril házában a gyermekmentő - gyógyító tevékenységekre is juttatható. Az Szja 1 százalék összege is rendkívül jó célra is juttatható. Az szja 1% felajánlás fontos és életmentő! Az szja 1% a beteg gyermekek támogatása kapcsán a legjobb helyre kerül. Kérjük kísérje figyelemmel egész évben, folyamatosan működő segítő tevékenységünket!

Adóbevallás elkészítésekor a felajánlott szja 1+1% felajánlása óriási segítség! Adóbevalláskor az adóbevallás kitöltésekor az adó egy százalék felajánlása 1-2 percet vesz igénybe. Adóbevalláskor a személyi jövedelemadó befizetett összegének 1%-át karitatív célokra, egyesületek - alapítványok támogatására tudja juttatni. Adóbevallásakor az adóbevallás részeként az szja 1+1% nyilatkozat leadása nem kerül semmibe sem, de nagyon nagy segítség a segítő programok támogatására.

Az adó 1 százalék felajánlás révén az alapítvány beteg gyermekekért történő fontos küldetését segíti! Az adó 1+1 felajánlással tehet a betegségből gyógyulni akaró picik révbe éréséért. Az adó 1 százalék egy olyan támogatási eszköz, mely nem terheli meg a segítőt, hiszen az adóbevallások idején felajánlás nélkül is be kell fizetni az államkasszába. Az adó 1+1% felajánlása életet ment! Az adó 1 % felajánlás megtétele két percig sem tartó tevékenység, így az adóbevallás idején a fontos procedúra könnyedén elvégezhető. A Mátrix Alapítvány Sterilháza (alapítvány daganatos gyermekek gyógyulásáért) a gyerekekért van. A Mátrix 2003 óta működő, közhasznú alapítvány, teljesen nyilvános munkát végző szervezet. Az alapítvány adószáma megtalálható ezen az internetes oldalon (Adó 1% hoz az alapítvány adószám: 18472273-1-06). Az alapítvány a számára felajánlható szja 1 % segítő támogatást Köszönettel fogadja. A gyermek támogatás segítésével minden szja 1 százalék felajánlás felajánló / támogató nagymértékben segíti. Az szja 1 százalék (adóegyszázalék) célba juttatásáért ön is tehet! Az szja 1 % felajánlás fontos és érdemes. Kérje ki adótanácsadója, könyvelője, bérszámfejtője segítségét, hogy az adó1%-ról való rendelkezése a NAV részéről biztos elfogadható legyen. Nagy megtiszteltetés volna, ha az adó 1 % felajánlása mellett megismerné a gyermekmentő alapítvány tevékenységét, egész évben nyomon követné a közhasznú alapítvány programjait, rendezvényeit, gyermekmentő tevékenységét.

Segítsen adó 1 százalék, SZJA 1 százalék felajánlással!
Adóbevalláskor az adó 1%, SZJA 1% felajánlása is óriási segítség!

Adóbevalláskor, az szja 1% felajánlásával úgy segíthet, hogy az Önnek semmibe sem kerül. Az szja 1+1% felajánlása, azaz az adó 1 százalék jótékony célú felajánlása nagyban segíti a gyermekek megmentését, a szociális segítő feladatok elláthatóságát.

Küzdjünk együtt a bajban lévő gyerekek, családtagjaik megmentéséért. Együtt megoldhatjuk a problémákat. Adóbevalláskor az adó 1% felajánlásával is segítheti a jótékony és segítő programok sikerességét!

Amikor az adóbevallás során rendelkezik a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásáról, gondoljon alapítványunk 2003 óta folyó, jótékony, segítő, támogató programjaira. Adó 1 százalékának felajánlásával sokat segíthet! Az adó 1 százalék felajánlása kapcsán a legapróbb támogatás is fontos és nélkülözhetetlen.

Együtt tehetjük jobbá, sikeresebbé, jótékonyabbá a Világunkat!
Segítségét hálásan köszönjük!

Kérjük, támogassa személyi jövedelemadójának 1%-ával az alapítvány / egyesület fontos feladatait!

Hálás köszönettel fogadunk minden támogatást, így a személyi jövedelem adó (SZJA) 1 % felajánlásokat is. Nekünk minden 1% fontos támogatás, minden apró segítség nagyon fontos!

Kérjük, segítsen Ön is, hogy minél több rászoruló, beteg gyermeket, nélkülöző család problémáját, bajban lévő ember megmentését meg tudjuk valósítani! Adó 1% felajánlásával sokat segít!

Mit kell tennie? A rendelkezés az SZJA 1 százalékáról nem kerül Önnek pénzébe, csak egy-két percet kell rászánnia az adóbevallás elkészítésekor.

adó 1% gyermekvédelem
Rendelkezési lehetőségek:
Önnek lehetősége van arra, hogy adó 1+1%-ának felhasználásáról a bevallás részét képező önálló EGYSZA lapon rendelkezzen és azt a bevallásával együtt elektronikusan vagy kinyomtatott formában postai úton továbbítsa a NAV felé legkésőbb tárgyévben május 20-ig.

Amennyiben Ön már elküldte adóbevallását és külön rendelkezik adója 1+1%-áról, úgy a rendelkező nyilatkozatot önállóan, legkésőbb a tárgyévben május 20-ig küldheti meg az adóhatóságnak elektronikusan vagy papíron kitöltött formában postán.

Abban az esetben, ha Ön munkáltatói adómegállapítást kér, tegye borítékba fentről letöltött rendelkező nyilatkozatot és adja át munkahelyén az adóbevallást készítő személynek legkésőbb tárgyévben május 11-ig. A borítékra írja rá adóazonosító jelét, zárja le a borítékot és írja alá saját kezűleg, a ragasztott felületre átnyúlóan.

Ha a személyi jövedelemadó bevallását elektronikusan, meghatalmazott útján kívánja elküldeni, akkor a rendelkező nyilatkozatot az adóhatóság csak akkor fogadja el, ha a meghatalmazott mind a bevallás, mind pedig a rendelkező nyilatkozat megküldésére az adóhatósághoz bejelentett meghatalmazással, érvényes regisztrációval rendelkezik.

Videók


Angyali.hu segítők
Néhány friss-érdekes programbeszámoló:
Egyesületek és alapítványok,
adó 1% szervezet kereső<